Even terug gaan in de tijd, verhuizen naar Leidschendam op een droevige dag

Toen ik in 1995 de diagnose van reuma kreeg, wist ik niet hoe de rest van mijn leven eruit zou komen te zien. Ik woonde destijds boven winkelcentrum Leidsewallen in de wijk Seghwaert in Zoetermeer. In het complex is geen lift aanwezig, en ik was bang dat ik moeite zou krijgen met traplopen. Ik ging me oriënteren op een andere woning en misschien ook nog dichter bij mijn werk.

Mijn werk was vlakbij het Omniversum in Den Haag. Maar toen waren er ineens plannen dat mijn werk zou gaan verhuizen, naar Woerden. Ik stopte met zoeken en wachtte rustig de plannen af. Uiteindelijk gingen de verhuisplannen van mijn werk niet meer door en ging ik zelf verder met zoeken naar een woning. Een woning in Leidschendam die ik ging bekijken beviel me wel. En ook 4 liften aanwezig, als er 1 stuk is kan ik een andere nemen. De verhuurder Vidomes had destijds een kantoor in Nieuwstraat in Leidschendam en daar ook mijn huurcontract getekend, de voorbereidingen voor de verhuizing kon beginnen.

Met de verhuizer werd als verhuisdatum 10 mei 2002 gekozen, niet wetende wat er 4 dagen eerder zou gebeuren. De moord op Pim Fortuyn. De uitvaart was op dezelfde dag als mijn verhuizing, waardoor het dan eigenlijk een verhuizing op een voor Nederland droevige dag zou zijn.

Aangezien ik eerder schreef dat ik in Zoetermeer boven een winkelcentrum woonde, ontstond er even op de verhuisdatum irritatie door één van de winkeliers die vond dat de verhuiswagen op de verkeerde plek stond. Maar kwam uiteindelijk allemaal wel goed. De verhuizing ging goed en nadat de tv was aangesloten was het eerste wat ik zag was de uitvaart van Pim Fortuyn.

Vijf jaar na de verhuizing werd ik volledig afgekeurd door het UWV en stopte ik met werken. En niet lang daarna ging de verhuizing van mijn werk naar Woerden alsnog door.

Na ruim 21 jaar gebruik ik niet altijd de trap, naar beneden lopen gaat op zich prima, hoewel het af en toe pijn doet aan mijn knieën. Maar naar boven gebruik ik meestal wel de lift, zeker met boodschappen tassen is de lift een uitkomst.