Op de valreep van 2023 ga ik nog even terugblikken. Zoals wellicht verwacht blijft reuma een rol spelen in mijn leven. En jammer genoeg werd ik er diverse malen mee geconfronteerd. Zoals bijvoorbeeld bij de verhuizing van Midvliet. de lokale omroep van Leidschendam-Voorburg, daar kon ik weinig betekenen. Maar ook bij andere vrijwilligers werk, bij Woej en TFD (Star Trek vereniging The Flying Dutch).

Maar er gebeurde nog meer, de reumapatiënten vereniging van Den Haag e.o. hield na 44 jaar op te bestaan, wat mij betreft een groot gemis. De reuma bij mij bleef wel redelijk stabiel, wel af en toe extra pijn, vooral in knieën en met traplopen.

In maart moest ik wegens onverwachte privéredenen mijn weekend op de HSFCon in Sneek annuleren, hopelijk volgende keer beter. Sinds de zomer zit ik in het bestuur van Star Trek vereniging The Flying Dutch. Helaas ook met diverse overlijdens in mijn omgeving te maken gehad.

Dat was het in het kort, morgen op nieuwjaarsdag ga ik vooruitblikken op 2024. Een fijne jaarwisseling gewenst.