Laat ik beginnen met iedereen gelukkig nieuwjaar te wensen. Gisteren in de blogupdate heb ik even teruggekeken naar het jaar 2023. daarbij vergat ik 2 onderwerpen. De eerste is mijn vakantie naar Denemarken, dat was begin september een geweldige tijd, en ook getroffen met het weer, totdat ik naar huis ging. Het vliegveld was tijdelijk gesloten wegens noodweer. Maar uiteindelijk toch zonder vertraging weer thuis gekomen. Zoals de plannen er nu zijn ga ik misschien dit jaar weer naar Denemarken.

Als tweede Jean-Michel Jarre, die op eerste kerstdag een concert gaf in het Paleis van Versailles, vanwege het 400 jarig bestaan. Het gedeelte met de VR bril ging compleet mis en niemand kon er jammer genoeg van genieten. Op Youtube is dit concert op moment van schrijven nog steeds te zien.

En dan ga ik proberen om vooruit te kijken naar 2024. Reuma zal ongetwijfeld weer een belangrijke rol spelen in mijn leven, toch de hoofdreden waarom ik de blog heb opgezet. Ik kijk ook naar andere reuma bloggers, om wat inspiratie op te doen. Ik twijfel wel of ik mijn domein wil behouden, dus wellicht gaat mijn blog verhuizen naar een andere adres. Later deze maand ga ik mijn beide Orthopedische Schoenen laten controleren, die heb ik dit jaar dan alweer 2 jaar. In juni zal in Wenen het jaarlijkse Europese Reuma Congres plaatsvinden, maar zoals het er naar uit ziet ga ik daar zelf niet naartoe. Ik wist tot voor kort niet dat dit bestond. In 2018 vond dit congres in Amsterdam plaats.

Sporten en reuma kan prima samengaan, als je het maar niet overdrijft. Natuurlijk kan het van patiënt tot patiënt verschillen. Ik herinner me dat ik ooit aan de reumatoloog vroeg over het lopen van de marathon, maar dat vond hij toch niet echt een goed idee. Deze week ga ik naar een intake gesprek bij een sportschool in Leidschendam, om te zien of ik daar toch wat kan sporten, onder begeleiding. En ik ben ook nog aan het nadenken om te gaan darten, met andere reumapatiënten. Na het stoppen van de patiëntenvereniging is er een nieuwe locatie gevonden waar er gedart kan worden.

En verder vinden er heel veel interessante evenementen plaats, of ik die ook allemaal ga bijwonen dat weet ik op dit moment nog niet. Zo is het Kebu concert in Amsterdam dit jaar nog vrij onzeker of ik daar naartoe ga. En dan zijn er nog veel meer evenementen, om een paar te noemen, E-day, Eurocon, Dutch Comic Con, Holland Comic Con en nog veel meer. Misschien maar eens een overzicht plaatsen van evenementen op mijn site. De Nederlandse Star Trek fanclub The Flying Dutch bestaat 40 jaar, daar zal ook het één en ander gebeuren en plaatsvinden, maar wat precies vind ik uitsluitend voor de leden om dat te weten.

Wat Jean-Michel Jarre gaat doen dit jaar is nog deels een vraagteken. Zo is hij gast bij Starmus festival in Bratislava in Slowakije in mei, waar hij zal gaan optreden, maar in welke vorm is nog niet bekend. En is hij is, voor zover de info klopt, betrokken bij de Openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die dit jaar voor het eerst niet in een stadion zal plaatsvinden, maar langs de Seine.

En dit was het dan met vooruitblikken. Ik zal vast wel wat vergeten zijn, maar ik vind dat er ook dingen zijn die privé zijn en daar ga ik dan ook niet over schrijven. Ik zal later deze week een nieuwe update plaatsen of met reuma kan gaan sporten of niet.